22 серпня 2016

Неймовірна п'ятірка Закарпатщини: Мукачеве

При подорожі по закарпаттю, Мукачеве найзручніше використовувати як перевалочний пункт - він і знаходиться на перехресті доріг, котрі ведуть до кожного з замків; сам по собі мальовничий зі смачною кавою і не такими завантаженими вудицями як Ужгород; ну і звичайно - замок. Таким чином можна було виділити більше часу на цей замок, потрапити до нього на заході сонця.
1.
*****
Сам замок побудовано у стратегічно вигідному місці (на горі вулканічного походження заввишки 68 м) - з нього продивляються володіння у всі сторони. Тепер же це зручно для туристів, їм можна милуватись звідусіль.
2.

*****
Фортеця має потрійний захист, і в останьому (третьому) розташовувався замок. Всі три "шари" відділені воротьми і дуже добре відрязняються один від одного як ззовні так і з середини. 
3.

*****
Сам замок  має насичену історію, а його точна дата заснування достовірно невідома. Єдине, що натякає на його вік - згадування у документах які датуються XI століттям.
4.

*****
Хоча це був перший замок з п'яти і він дійсно гідний бути на першому місці, але не слід боятися, що інші будуть нудними після нього. Так, він має найкраще розташування. Він не так заставлений як Ужгородський, але всі вони занадто різні. 
5.
Коментарі:

Дописати коментар