06 грудня 2016

Копенгаген: гліптотека Карлсберга

Чесно кажучи, в списку цікавих місць Копенгагена гліптотека в мене була ледь не на останньому місці. А так як час був обмежений і в основному він припадав на вечір, коли все вже закривалось, то і шансів, що я оберу саме це місце було мізерне. Тож все було б по іншому, якби не одне "але":
Так склалось, що Копенгаген для мене поки єдине місце де в мене відключається навігація і я часто не розумію в якому напрямі рухаюсь. Тож можна сказати, що ноги мене самі ведуть, доки я не відкрию карту і не зорієнтуюсь.
Тому в один момент моїх блукань я був біля гліптотеки, а в найближчому радіусі не було нічого іншого. Тож я подумав: "Багато часу я тут навряд витрачу, потім піду далі, чом би й ні?". Яким би тоді було моє здивування, якби я знав, що мене ледь не виганятимуть з цього місця.
Там дійсно стоять бронзові танцівниці Дега, але власне для мене це була не сама цікава частина експозиції, бо там присутні твори мистецтва Стародавнього Єгипту, Стародавньої Греції, Стародавнього Рима. І ця колекція справляє неймовірні враження, до речі етруська колекція, представлена в гліптотеці, вважається однією з найбагатших за межами Італії.
Тож далі тільки фото, без зайвого тексту:
 
 










2 коментарі: