31 жовтня 2017

Зелена сторона Тоскани

В Тоскані народились такі стовпи як Леонардо да Вінчі, Данте Аліг'єрі, Галілео Галілей, але, що буде якщо забрати великі здобутки і залишити лише територію - ми отримаємо неймовірно гарні ландшафти:
Характерні хвилясті пагорби в поєднані з кипарисами є однією з особливостей регіону, хоча ландшафт тут різниться від рівнин до скелястих берегів. Проте саме плавні обриси пагорбів і колонади кипарисів манять сюди людей.
Для більшої синхронізації з атмосферою рекомендую спочатку відвідати 3D-панораму :)

1. Тосканські лінії:
2. Один у полі воїн:
У 2004 році ЮНЕСКО додало регіон Валь д'Орча в список світової спадщини, закріпивши і так поважний статус.
3.
В наші дні то тут то там можна побачити фотографа в кустах, обираючого ракурс, проте ці ландшафти користувались попитом ще у майстрів сієнської школи.
4.
5.
І скільки б ці пейзажі не "повторювались" ними не можливо налюбуватись, вранці вони одні - покриті серпанком, ввечері ж вони наповнюються вогняними відтінками і повністю змінюють свою природу. В мене так і не вийшло виділити достатньо часу на зелену сторону Тоскани, тому для себе цей пункт ще не закреслив.
6.
7.

Хоча туризм в цьому регіоні популярна річ і є багато віл які займаються не лише сільськогосподарською діяльністю, але по дорозі траплялись і покинуті маєтки.
8. Мені перший час було незвично бачити будинок і нікого навколо, трішки не йде у звичні уявлення, але зате яка тиша.
9. Місцеві жителі і їх тут чимало, ще б пак у такій то природі:
10. Поля це не лише краса, а й користь:
Тим не менш любов (чи традиція) до зелені розповсюджується і на міста, повністю зашитими в каміння. Без цих домашніх клумб, вид у вуличок був би геть інакшим. При чому в моєму маршруті прослідковується закономірність - чим менше місто тим більше зелені. Майже як і в нас, але там це хенд-мейд.
 12. Вечірня Сієна і не притаманна їй зелена вуличка:
 13. Сан-Джиміньяно:
P.S.: стандартне зображення Windows XP - «Безтурботність» із зображенням сонячного лугу, зроблена в окрузі Напа, Каліфорнія, на схід від Сонамської долини.
Коментарі:

Дописати коментар