29 листопада 2015

Покатушки Україною. День 1й: До Меджибожа!

Подорожі займають суттєву частину мого вільного часу, але завжди потрібно пам'ятати, як все починалось. А починалось все поїздками за грибами, майовками, подорожами з купою пересадок через пів України до родичів і все це з батьками. Тому як тільки вони мені запропонували провести травневі свята разом, то я не замислюючись погодився, адже був впевнений, що папа приготує чудовий маршрут. І ось дочекались - колеса підкачані, мастило перевірено, шлях вже на нас очікує! Перший день в нас завершувався за Меджибожем, отже нас очікували 450км першого дня і чудовий замок.
Загалом за чотириденний маршрут нас очікували такі ключові місця:
● Летичівський замок
● Меджибізький замок
● Сутківці і їхня церквушка
● Печери Кармалюка
● Кам'янець-Подільський
● Хотин
● Кудринський замок
● Вороновиця і палац Грохольських
● Мар'янівка - географічний центр України

День 1й: Летичівський замок мій організм після раннього підйому не оцінив, але закотірував пам'ятник Устима Кармелюка.
1. Пам'ятник Кармелюку в м. Летичів:
Тож можна сказати, що до Меджибіжа ми доїхали майже без зупинок, а поспішати було чого. Сам замок здалеку нам було не помітно і перший вид на нього відкрився з дамби:
2. Меджибізький замок:
Людей виявилось неочікувано багато, бо якраз у ці дні в замку проводили фестиваль, але місця вистачило на всіх. Після проходження воріт складається трішки оманливе відчуття, що сам замок не такий великий. А ось і самі ворота:
3. Вид подвір'я на макеті:
Ми одразу звернули у музей, а прогулянку залишили на потім. Сам музей порадував тим, що ти платиш гроші не лише за фіктивне підтримування його в належному стані, а й гарними експозиціями - все симпатично оформлено, та і подивитись було на що.
4. Чайний натюрморт:
5. Козацькі люльки:
* Саме в цьому музеї я вперше побачив справжні козацькі люльки, які нерозлучно супроводжують всі розповіді про наших славетних предків *
6. Люлька:
7. Люлька:
8. Форми для праників:
9. Тора:
10. Backstage:
"І дійсно: кому треба той фотоапарт, коли є телефон?"
Якщо ж раптом у вас все-таки склалось враження, що замок не великий, то вид з башти розвіє це враження. До речі, дуже приємно коли в замку можна піднятися хоча б на одну башту і оглянути споруду з висоти. Хоча стан самого замка не ахті, особливо правої сторони з наступного фото, але будівлю музею і башти добротно відремонтовано і нема того старху, коли під тобою добряча висота, а кожна щаблина ну тааак натужно скрипить.
11. Вид на замок з башти:
12. Плитка:
13. Супер-мангал:
14. Експозиція голодомору:
15. Вхід в підземелля закритий бар:
16. Ще трішки пробігшись навколо було зроблено трохи фотографій на фоні замка:
17.
18. Панорама на фоні замка (по кліку на фото або тут відкриється велика фотографія, кому потрібен повний розмір - звертайтесь):
19.
20. Кому свята, а кому потрібно працювати:

В інших частинах ще більше кілометрів, ще більше нових місць, а отже і більше фото!
Коментарі:

Дописати коментар