23 вересня 2016

Ukraine Avia Fest 2016

16 — 18 вересня 2016 року у державному авіаційному музеї авіації Жуляни пройшов наймасштабніший авіаційний фестиваль України. В програмі було представлено багато цікавинок як старих так і нових. Як то було для неосвідченого глядача, котрий прийшов поглазєть і пофотографувати літаки, читайте нижче:
Фестиваль я відвідав у суботу і по приходу застав як на полосу виїжджав пожежний літак і здається публіка гуділа не тихіше за гвинти
1. 
В небі поступово пролітали один за одним невеличкі літаки і тут мене очікувало розчарування №1, я то чомусь думав, що вони будуть злітати, робити круг хоч і не над глядачами, але так щоб було зручно їх роздивлятись і тоді сідати. В результаті літаки злітали, улітали в далекі далі і підлітаючи поближче сідали на злітній полосі. Так що більшу частину часу літак був цяткою десь там у небі.
2. 
Найзрічніше було розглядати літаки коли вони готувались до зльоту, тоді вони стояли в безпосередній доступності для глядачів і на підході/сході зі смуги.
3.
Звичано літаки в небі можна було розгледіти, хоча й не довго. Плюс до всього деякі все таки заходили на повторне коло.
4.
А от площадка для підготовки і паркування літаків була зручною.
5.
Між польотами було достатньо часу щоб ознайомитись із постійною експозицією музею. Все-таки він шостий у світі за кількістю дослідних і одиничних бортів і другий за величиною колекції в пострадянських країнах. Так що подивитись було на що, деякі експонати дійсно вражали.
6.
Спеціальними експонатами були розробки Антонова, як наприклад літак героя України Ан-30 ("Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння літаку Ан-30Б імені загиблого командира екіпажа літака-розвідника, льотчика першого класу, Героя України Костянтина Могилка, який загинув минулого року, відвівши палаючий літак від житлових кварталів міста Слов’янськ") та новенький АН-178.
7.
На фестивалі були представлені не тільки літаки, такж були і планери, коптери та безпілотники, але домінували все-таки літаки.
8.
На фоні деяких моделей дуже контрастно розумілись розміри і масштаби. А то підписи 120 тон маса реактивного літака воно то добре, та цифри великі але наглядність краще.
9.
На фоні ж фестивалю періодично літали пасажирські літаки, розбавляючи крхіток в небі своїми великими силуетами.
10.
11.
12.
Протягом всього фестивалю роботой керувала ціла група спеціалістів, за що їм велике дякую.
13. 
14.
Окрім цього, користуючись навалом відвідувачів на території підтягнулись усілякі і розважальні організації і продавці сувенірної продукції (до речі, офіціальна крамниця сувенірів музею приємно здивувала), а були ще й виставка авіційних моделей:
15. 
Так, у фестиваля були косяки, деякі доволі суттєві для відвідувачів, але масштаб відчувався, тому вцілому мені сподобалось, але тут неабияка заслуга самого музею.
Коментарі:

Дописати коментар