24 жовтня 2016

Барселона по діагоналі


 Ітак після північного узбережжя я сів на потяг до Барселони. В моєму розпорядку було пару днів і хаотичний маршрут із закріпленим лише одним місцем - Храм Святого Сімейства. Але так як це місце заслуговує окремої підбірки фотографій, то внизу сховано те чим я зайнявся після насиченої подорожі, якщо вирізати Храм і музей Човнів.
І звичайно я відвідав спадщину Антоніо Гауді, хоча і не вийшло відвести на це достатньо часу, по ряду причин. Свої думки про цього рахітектора я залишу для публікації про храм.
1. Будинок Бальо
Що було не приємним - перша наліпка яку я зустрів була не від футболних хуліганів, а з написом "туризм руйнує Барселону". І з цим важко не погодитись, можливо для мене зіграв контраст пустинної попередньої подорожі, але люди в Барселоні скрізь. Складається таке враження, що відкривши двері свого номера ти і там зустрінеш туристів.
2. 
 3. Просто мандаринове дерево серед вулиці
Їжа... Після іспанської іжі в мене взагалі прокинулось бажання якось виділити час на гастрономічну подорож, занадто все воно смачне.
4. Паелья (Paella) – душа іспанскої кухні
В Браселоні є багато місць які заслуговують на увагу, я впевений, що хаотичний маршрут пропустив багато з них, але тут занадто цікаво просто блукати вулицями.
5. 
Вулички, вулички і ще раз вулички. Так, їх не так вже й багато, як хотілося б, там багато людей, але амосфера там як в картині Джармуша.
6. 
 7. Готичний квартал
Я не фанат творчості Пікассо, але якось не довго думав чи йти в його музей. І на тобі, геть не пошкодував, звичайно після такого місця в мене був ще та дипрессія в плані малювання і причини є суттєвиими - Пабло чудово малював ще в школі, але гроші почав отримувати, коли перейшов на темний бік. Після такого, мотівашка швидко ховається і поробити з цим щось дуже важко. Що до музею, то він чудово оформлений в хронологічній послідовності.
8. Музей Пабло Дієго Хосе Франсіско де Паула Хуан Непомусено Марія де лос Ремедіос Сіпріано де ла Сантісіма Трінідад Кліто Руїс-і-Пікассо
Скільки потрібно часу щоб нагулятись Барселоною - стільки щоб вистачило розгледіти всі дрібниці розпіарених і просто гарних місць.
9.
 10.
Спортивна площадка на фоні архітектурної пам'ятки, кого тут тільки не зустрінеш.
11. Тріумфальна арка
12. Знов таки про їжу, базари в них те шо треба
 13.
 14.
 15. І м'ясні магазини також ще та крута штука

Коментарі:

Дописати коментар