16 травня 2018

Сан-Джиміньяно: як оглянути по фасту і нічого не пропустити

Про це місце у вікіпедії написано наступне - "Сан-Джиміньяно (італ. San Gimignano) - один із наймальовничіших і відвідуваних туристами міст Тоскани". І тут дійсно є що подивитись, але є одне АЛЕ.
В цього міста є такий нюанс - синтетичність. Ні, місто дійсно старе, дуже старе; все каміння справжнє, інакше б ЮНЕСКО не включило центр міста в свій список. Але містечко настільки невелике, а забитих парковок настільки багато, що туристи давно вже вимели всю романтику цього міста.
Найбільшу архітектурну цікавість тут відіграють башти і дивлячись скільки у вас часу і бажань деякі можна відвідати. Актуальну інформацію можна дізнатись в довідковій яка знаходиться в прибудові до однієї з башт.
1. Башти Сан-Джиміньяно
Мій вдалий план виглядав так: пройтись центральною вулицею → відвідати башту → зайти в пару закавулків (більше заради галочки) → купити місцевого білого вина "Vernaccia di San Gimignano" яким знамените місто → докупити сиру і на вихід. На все про все, без поспіху і на розслабоні пішло півтори години.
2. В башті, в яку я потрапив, знаходився хостел - невеличка кімната чи то кухня чи то спальня, туалет знаходились на окремому поверсі:
3. Вид на сусідню башту:
4. Вид зверху:
5. Вид зверху:
6. Трішки позаглядати завжди цікаво:
Сан-Джиміньяно є містом-побратимом Местіа (Сватетія, Грузія) і це було очікувано з першого погляду, в баштах вони дійсно побратими.
7. Башти:
8. Панорама міста:
9. Панорама міста:
Якби і все :)
Таких башт особливо ніде і не зустрінеш (в Сванетії є дещо схоже, але вони значно нижчі, але не менш цікаві, особливо покинуті чи по яким можна полазити), а враховуючи те, що місто знаходиться не далеко від траси, та і для перегляду можна витратити небагато часу, то взагалі маст-хев. На рахунок вина не підкажу, вино як вино.
Коментарі:

Дописати коментар