03 червня 2018

Кінне шоу

Поки увесь Київ бігав під каштанами чи їздив вело-марафон, ми з Деном вирішили сходити подивитись на кінські перегони. На вихідні була анонсована цікава програма: перегони найкращих коней країни та кінне шоу і окремим пунктом на сайті значився хавчик - а отже точно треба йти.
По приходу ми потрапили на шоу від поліцейської кавалерійської роти (роту було створено в 2000 році і зараз нараховує 21 коней). Хлопці показали видовищне шоу - хоч добавляй "вумний" коментар до кожної фотографії:
1. 
 2. 
 3. 
 4. 
 5. 
В Києві я кінний патруль майже не помічав, хоча пишуть, що він патрулує парки і урочисті події. А в Сумах такий бачив дуже часто, раніше вони патрулювали не лише парки, а і віддалені райони міста.
Основною ж програмою були перегони, вони проходили з невеликими проміжками, між якими можна було помилуватись конями, набити шлунок біляшами чи зробити ставки. По щасливим крикам було чутно, що ставки робили, але основні баталії проходили після забігу між дідами - заядлими гравцями на ставках, вони люто сперечались хто прийшов третім (схоже офіційний тоталізатор розрахований лише на переможця).
6.
Хоча в конях ні я ні Ден не розуміємось, але давно прочитана книжка Діка Френсіса все ж таки трішички осіла на задвірках пам'яті, отже, було цікаво спостерігати як розігрівають коней і намагатись пригадати що до чого.
7. 
Забіги ж були по 5-ть і по 8-м учасників і в кожному розігрувався кубок, як то "Кубок Голосієвського району" і т.д. Найчастіше оголошували забіг на 1'600м.
8. 
 9.
В чергову паузу між перегонами на показовий майданчик вийшла к.м.с з кінського спорту (чесно кажучи не запам'ятав прізвище майста) і показала просто неймовірний танок на своєму жеребці.
10. 
Я всього декілька разів був на таких шоу, але зачасту показують акробатичні номери, таку майстерність я бачив вперше і це було щось неймовірне - конячка пританцьовувала, ходила боком, задкувала, одним словом - вааау. 
11.
 12.
 13.
 14.
Коментарі:

Дописати коментар