18 грудня 2018

UTL WetHills 2018

Сьогодні віддав (upd: на момент написання чернетки) другу і останню пачку фотографій, а отже "Доббі вільний!", тепер можна підсумувати як для мене пройшла фото-волонтерська участь у фінальній частині Української Трейл Ліги - Wet Hills 2018.
1.

Що таке трейл?

Якщо взяти визначення з Вікіпедії і трохи прибрати занудство, то Трейл (англ. trail) - це змагання по бігу яке проводиться на різноманітних ландшафтах (включаючи брудні дороги, лісові стежки, вузькі стежинки) в природних умовах на відкритій місцевості (гори, пустелі, ліси, рівнини тощо).
UTL в 18-му році організовувала чотири забіги:
- Ice Trail
- Burning Heads
- Chornohora Sky marathon
- Wet Hills
В принципі вже з назви зрозуміло про яку місцевість говориться, тут були і гори і пагорби і ковзанка. Якщо ж говорити про дистанції, то на WetHills це були 10, 18 та 42 км.
Якщо цікавить більш детальна інформація (що по чому, дистанції, що входило в стартовий пакет і т.д.), то ось офіційна сторінка забігу.
2:

Що я там робив і чому?

Волонтерив у якості фотографа :) 
Було цікаво подивитись як воно проводиться, подумати чи хочу сам таке колись пробігти, поспілкуватись з друзями та і взагалі прийняти хоч і не активну, але участь.
3:
По факту: приїхав, подивився початок траси, пофотографував, зайшов в перерві між дистанціями в табір, пофотографував, взяв пасту і поїв її в автобусі. Тобто день для мене пройшов так: о 6й ранку ти сидиш в Франківську в анти-кафе, а о 7й вечора вже сидиш в "Десятці". Час просто пролетів, різниця лише в тому - в тебе на половина забита 64-гігова флешка і очі замилені, так що чеки краще не дивитись, а гроші давати рахувати перевіреним людям.
4:

Погляд зі сторони: як все пройшло?

Мені сподобалась організація вже на тому моменті, коли організатори підлаштувались під запізнення Львівського потягу, переорганізували трансфер і змогли як і планувалось роздати реєстраційні номери в автобуси.
5:
Та й велика кількість позитивних відгуків кажуть про рівень, ну і плюс учасники які не перший рік беруть участь.
6:
Ну і власне для мене було дуже круто - повна відмова від пластикових стаканчиків, просто круть :)
7:
Що ж до нюансів по трасі і організації самого забігу, то я в таборі був не так і багато, але хто біг із знайомих, то були дуже задоволені. Але звичайно були і ті, хто пропускав прапорці і повертав не туди, хто питав "а далеко ще? в мене тут на годиннику вже 12й кілометр показує...".

Трішки про місце:

Сам дуже давно хотів відвідати Подільські Товтри і за цей рік вийшло аж дві поїздки (о, і тут я зрозумів, що про першу поїздку так і не написав). Місце ну просто бомба, в цій частині звичайно не було таких перепадів як в центральній частині, але думаю велика частина учасників і рада цьому :)
8:
А так, тихо, спокійно, річечка тече, лебеді зграєю літають, люди бігають, а ти чайок п'єш, що ще треба для чудового відпочинку.
10:
11:
12:

Зовсім трішки про учасників:

Що можна сказати про людей які біжуть 40+ км і в них вистачає сил на жарти? :) Тільки хороше, побільше б таких.
13:
14:
15:
16:

Чи захотілося приймати участь?

В мене з бігом давні "тьорки" і налаштування на те, що "біг це не для мене", але багато що для мене вирішує вигляд і наявність медальки (є один не закритий пунктік), а тут вони шикарні
Фото зі сторінки UTL:
Так що з цим я ще не визначився, можливо дистанцію на 18-ть км якось і пробіжу, а от пофотографувати при наявності часу це точно.
Коментарі:

Дописати коментар