21 грудня 2016

Гірська двійка в Сванетії: технічні деталі


Що

Так як минулого року команда успішно пройшла і захистила одиничку, то цього року ми були готові йти гірський похід другої категорії складності.

Де

Якщо коротко, то старт був в Лентекхі, а дійшли ми до Мазері (з одним переїздом від Іпрарі до Местії).
Якщо детальніше, то як воно завжди буває, планується одне, а на ділі трішки по інакшому. В нашому випадку ми не пішли родзинку похода - в. Вахушті (1Б, 3879м) і це була єдина суттєва зміна маршрута. Ось так виглядва повний запланований маршрут:
смт. Лантехі – с. Мамі – пер.  Лаптарі (н/к, 2830) – пер.  Горваши (н/к, 2899) – с. Ушгулі – пер. Загар (н/к) – р. Ласделішеле – пер. Вахушті (1А, 3226) – в. Вахушті (1Б, 3879) (рад.) – дол. р. Інгурі – пер. Південнохалдейський (1Б, 3440) – льод. Зарешо-Халде – дол. р. Халдечала – с. Іпарі – с. Богреші – (трансфер)– смт. Местіа – пер. Гуль-1 (3320) – пер. Гулічала Верхній (3300) (разом 1Б) – дол. р. Гулічала – с. Мазері.
Всього було пройдено три категорійних перевали:
  • пер. Вахушті (1А, 3226);
  • пер. Південнохалдейський (1Б, 3440);
  • пер. Гуль-1 (3320) у зв'язці з пер. Гулічала Верхній (3300) рахується як 1Б.
Схематичний трек:

Коли

Прилетіли ми 29-го червня о 01:15 в Кутаїсі.
Вилетіли звідти ж 9-го липня о 02:15.
Так що можна сказати в нас було десять повних днів на все про все. Дев'ять ходових днів і один запасний і він нам навіть не знадобився, отже, дати похода: 29.06.2016 - 07.07.2016

Хто

Планувалось, що піде сім учасників, але по технічним причинам один учасник відпав і в похід пішло дві зв'язки по три учасника. Знайомтесь з моєю командою:
Зв'язка #1 (з ліва на право):
  • Богдан - керівник походу. Цього року, на відміну від минулого, Бодя вирішив подати приклад і не йти спочатку трійку, а потім з перервою всього в пару днів вести похід самому (зате повів групу на Казбек після четвірки). Наш сенсей.
  • Толян в цей раз займав посаду ремонтника, виганяв собаку з їхнього намета (Толік, єслі шо, про себе написав ще менше :)
  • Сергій - офіційно був літописцеп, по культурному не офіційна посада звучить десь так -"той кому не потрібний поясний ремінь", наша мотівашка і турист з самими тематичними окулярами.
Зв'язка #2 (з ліва на право):
  • Я - зав. спорядження, фотограф;
  • Лєна - в цьому році єдиний представник прекрасної половини, взагалі в поході займала посаду медика (людина в якої був доступ до вкусняш окрім зав. хава). Ну і дивиться вона тут на тебе як на офісний планктон.
  • Ден - займав посаду зав. хава, але був шеф-поваром і логістом. Той хто гемороївся з приготуванням пімікана і частував нас вкусняшками. Як то кажеться "в поході їм набагато краще ніж вдома".

Що ми на собі перли або ще трішки цифр

Вага рюкзака на старті: 28-29 кг (в кого як). З них ~4.5кг це було спеціальне і гуртове спорядження, ~8кг це була їжа і ~16кг це було особисте спорядження.
Коментарі:

Дописати коментар