07 листопада 2017

Приказбеччя: анонс найдовшого похода і трішки деталей

Це четвертий спортивний похід команди і третій по Грузії. Цього разу ми встигли прогулятись по приказбеччю, прогулятись в ущелині Дар'яла, зайти на Казбек, а також провести післяпоходнік в гарному канйоні. Отже, стисло про те що було і про що будуть наступні звіти.

І так, спочатку найгловніше - команда.
1. Зліва на право: Лора, Богдан (керівник), Саша, Іван. Також на фото нема Толяна, який не зміг піти з нами, але увесь час тренувався з нами і бігав змаганнячка, ну і як не дивно, мене:
Також головний учасник нашого походу - намет, котрий став для нас будинком на три тижні.
Так як в останній момент Толян не пішов, то ми змінили стратегію з двох наметів 2+3 на один 4, але який в довжину був майже 4+1 і зекономили на цьому десь півтора кілограма, ву-ху! можна було і не обрізати зубну щітку.
2. Наша п'ятимісна Терра, яка пережила з нами, а ми з нею увесь похід. "Валєтік" наше все, але були такі ночівлі коли і каміння нам були не по чому:
Цього разу ми добиралися в різнобій, так як  були різні відправні точки і різні післяпохідні плани. Ми з Лорою та Іваном вилітали 29 липня, а 19 серпня вже були вдома.
Сама ж походах частина була 30 липня - 15 серпня, тобто 17 днів.
Ціль: пройти гірський похід категорії складності і вийти на г. Казбек (5033м).
Маршрут складався з трьох частин:
 акліматизаційна: с. Гарбани – дол. р. Терхена – пер. Нарвани (н/к) – с. Коби – дол. р. Терек – пер. Хорисар (1Б) – оз. Келицад – пер. Эси Высокий (1Б) – в. Шершоха (1А) (рад.) – с. Кетриси;
 технічна: дол. р. Суатисидон – пер. Суатиси средний (2А) – пер. Молодой Комунист (1Б) – дол. р. Мнаисидон – пер. Орцвери (2А) – л. Орцвери – в. Спартак (1Б, рад.) – в. Казбек (2А) (рад.) – метеостанция – с. Степанцмида;
 кілометражна: р. Кистинка – пер. Шаванский (2А) - пер. Кибиши Западный (1А) - пер. Кибиши Центральный (1Б) – с. Джута.
Можливо саме по цим частинам і будуть майбутні розповіді, тож чому було саме так і які нюанси ми дізнались, будуть розкриті вже скоро.
3. Всі заплановані категорійні перешкоди:
4. Один із пройдених перевалів:
Для двійки я готував окремий міні-звіт в цифрах - "150кг туристичного багажу або "Похід Сванетією в цифрах і табличках", цього разу обійдемось меншим об'ємом тексту.
Трішки цифр:
 Середня вага рюкзаків хлопців: 33кг, з них:
   • Індивідуальне спорядження - 16кг;
   • Гуртове спорядження - 5 кг;
   • Продукти - 12кг.
5. Спорядження:

Так як гірські походи це не тільки гори (а взагалі здебільшого перевали), то за 17-ть днів в нас було була можливість не лише побачити гарні долини, а й спробувати всякі диковинки - наприклад купання в мініральних річках/озерах.
6. Ти бачиш річку, турист бачить вану:
7. Звичайно не все було ідеально, максимальний маршрут був доволі великий, тому інколи було і таке (просто дивимось на емоції):
Фото: Лори.
8. Продовження з іншого ракурса:
Фото: Лори.
9. Не обійшлося і без цікавих зустрічей.
10. Продовження:
11. Але про безкрайні поля снігу
12. Вершини
13. Тренування
14. Та ущелину буде в основних частинах звіту
15. І в бонусний частині про каньйон не далеко від Тбілісі.
Коментарі:

Дописати коментар